Bağfaş'ta iş kazası

Bağfaş

Argon Kaynağı işçisi zehirlenerek hayatını kaybetti.

Bağfaş Gübre Fabrikaları bünyesinde yeni kurulmakta olan işletmenin inşaatında çalışan taşeron kaynak işçisi, Argon kaynağından zehirlenerek hayatını kaybetti.

Bağfaş’ın bünyesinde yeni yapılmakta olan tesislerin inşaatını yapan taşeron firma Makenik Taahhüt gurubu Kaynak işçisi Zekeriya Akkabak(41) kaynak anında salgılanan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti.

Yeni fabrikanın montaj çalışmalarında tank içinde gaz altı Argon kaynağı yapan iki işçi Zekeriya Akkabak ile Yusuf Gül Erdem’in bir süre sonra etkilendikleri belirlendi.

İşletme ambulansı ile Bandırma Devlet hastanesine kaldırılan iki kaynak işçisinden Yusuf Gül Erdem, ayakta tedavi ile taburcu olurken, Zekeriya Akkabak(41) o kadar şanslı değildi.

Yapılan müdahalelere yanıt vermeyen Kaynak işçici hastaneye getirilişinin 3.cü saatinde hayatını kaybetti.

Olayla ilgili olarak soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı, iş kazasında hayatını kaybeden kaynak işçisi Zekeriya Akkabak’ın cesedini otopsi yapılmak üzere Bursa adli tıp kurumuna sevk ederken, hayatını kaybeden işçi’nin Mersin ili nüfusuna kayıtlı olduğu ve cenazesinin buraya sevk edileceği öğrenildi.

 

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı